Het erf

Tijdens de werkzaamheden aan het nieuwe dak moesten er een aantal oude populieren op het erf gekapt worden. De kraan, nodig voor het plaatsen van de 12 meter lange dakpanplaten, had ruimte nodig om te kunnen zwenken. De bomen wilden wij toch al weg hebben maar omdat de ruimte nodig was kwam dit in een stroomversnelling. De bomen zijn vakkundig door Van Buuren uit Hemelum verwijderd.

Nadat de bomen waren verwijderd en het nieuwe dak geplaatst moest het erf onder handen genomen worden. Eerst een heel nieuw hemelwaterafvoer systeem onder de grond laten aanleggen want van 2 naar 6 regenpijpen vraagt ook daar enige aanpassing. 

De kuilen en gaten van de oprit waren niet echt goed voor de auto’s en het zag er vreselijk uit. Vele kubieke meters aarde, zand en freesasfalt keurig verdeeld over de oprit gaven deze een heel ander aanzicht. Langs het pad een aantal jonge wilgen laten planten met daartussen een groot aantal hortensia’s maakten het geheel af. Ook hebben de rondom de boerderij een pad van freesasfalt laten aanleggen. Daardoor werd de boerderij visueel er iets uitgelicht.  

De oprit was ook iets hoger komen te liggen. Dit maakte het noodzakelijk de voortuin op te hogen. Ook hier vele kubieke meters aarde op aan laten brengen, de oude heg vervangen door een Beukenhaag. Die laatste wil het maar niet goed gaan doen. Misschien zijn we te ongeduldig maar ik vrees dat daar nog wel eens iets anders moet komen.